Donatieproject

Uw hulp wordt gevraagd voor diverse projecten. U kunt ons steunen door op het aanmeldingsformulier uw donatie te vermelden of uw bijdrage over te maken op onderstaand bankrekening nr onder vermelding van de naam van het project.

MARIAMA KUNDA PROJECT

Het corona virus houdt huis, ook in Mariama Kunda in Gambia, met keiharde gevolgen. Net als in Nederland/Europa kun je je ook in Gambia niet wapenen tegen een pandemie waarin de wereld op slot gaat.

In maart kwam het Corona virus in razend tempo opzetten. Binnen een week sloot de overheid alle hotels, restaurants enz.  en binnen 2 weken waren alle toeristen weg. De gevolgen van de wereldwijde lockdown zijn zeker Mariama Kunda zo duidelijk te merken. Er staan daar cans  waar kinderen drinken uit de jerrycans die daar staan om handen te wassen omdat er in de nabije omgeving niet direct schoon drinkwater voorradig is.

De meeste mensen uit Mariama Kunda werken in de toeristen sector die momenteel volledig op z’n gat ligt en in Gambia is nog steeds: geen werk is geen geld… geen geld is…..geen eten.

Wij hebben 2 vrijwilligers bereid gevonden die voor ons de mensen daar willen gaan helpen. Ze vertelden ons:

Off grid laat je het leven zien, gister mocht ik met Kebba mee een aantal “steunpakketten” uitdelen…. 20 kg rijst, 3 liter olie, 15 eieren, bloem, uien en bonen. Voor een Gambiaans gezin van 6 man…. 2 weken eten en een beetje financiële steun maar…. het eten raakt op en dan… We hebben 5 gezinnen blij gemaakt. 5 maar er wonen er zoveel en dan krijg je een klein lichtpuntje. Een zin die ik lees en die mijns inziens duidelijk is…
Waarheid is en aansluit bij wie wij zijn. Breng ze geen groente… maar leer ze tuinieren. Leer ze tuinieren en zorg dat ze kunnen voorzien in.
Ik zal niet de eerste maar zeker niet de laatste zijn die dit gaat proberen. Maar nu…. nu is voedsel belangrijk en ik kan de mensen niet voorzien van voedsel….

Het toeval wil dat wij als Stichting Goods for Gambia zaden aangeboden hebben gekregen van Zaden voor Voedsel misschien hebben jullie daar wel eens van gehoord. Deze zaden hebben wij natuurlijk graag in ontvangst genomen. We gaan Mariama Kunda helpen om zelf groenten en fruit te verbouwen met ondersteuning uiteraard en daarmee kunnen we de mensen motiveren om hun eigen groente te verbouwen en zaden te halen uit hun producten zodat het door gaat.

Het moet toch mogelijk zijn om deze mensen te helpen, mensen die geen kansen krijgen en toch overleven, hun voedsel genereus aanbieden terwijl ze het niet kunnen missen.

We willen de mensen in Mariama Kunda ook zo graag een betere kans geven….vandaar dat we hebben besloten om het Mariama Kunda project te starten.

  • Met dit project willen we mensen, door ze zaden te laten planten en hun eigen voedsel laten verbouwen, leren hoe ze in hun eigen voedselvoorraad kunnen voorzien. De zaden zijn er al nu hebben we alleen nog gereedschappen, afrasteringsmaterialen en wellicht wateraanvoer nodig.

Wij hebben als Stichting al meerdere projecten ondersteund en er is nu een beroep op ons gedaan om te helpen in Mariama Kunda. We hebben de foto’s gezien, de verhalen gehoord en wij hebben besloten om van Mariama Kunda Project ons volgende donatieproject te maken. Het zou fijn zijn als u ook mee wilt helpen. Bij voorbaat hartelijk dank. Uiteraard volgen de foto’s van de ontwikkelingen in Mariama Kunda!

U kunt uw bijdrage doneren via het aanmeldingsformulier als u pakketten aanmeld, of uw bijdrage storten op onderstaande rekening onder vermelding van:

MARIAMA KUNDA PROJECT

NL60 INGB 0006 6352 92

Wij zorgen ervoor dat uw donatie bij de vrijwilligers terecht komt. Nogmaals hartelijk dank namens alle mensen in Mariama Kunda.